Близо 700 ученици от цялата страна се включиха  в инициативата

...
Близо 700 ученици от цялата страна се включиха  в инициативата
Коментари Харесай

Президентът се разкърши на спортно събитие в Ямбол

Близо 700 възпитаници от цялата страна се включиха  в самодейността " Спортувай с президента " и шампионата по утринна гимнастика, който се организира за трети път в Ямбол. В спортните събития взе присъединяване президентът Румен Радев, съобщи БНР.

Турнирът по утринна гимнастика е проведен от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна академия " Васил Левски ". Радев съобщи, че и отсега нататък ще продължи да поддържа самодейността:

" Защото тя непосредствено подкрепя постигането на значимата национална цел-физическото и духовно развиване на нашите младежи. "

Зам.- кметът на Ямбол Енчо Керязов преди няколко години провежда утринна гимнастика в ямболските учебни заведения:

" Пламъчето към този момент е запалено. Виждаме, че след три години  има хиляди деца. "

В надпреварата през днешния ден се включиха над 50 тима от цялата страна,  като и тази година част от журито е заслужилият занаятчия на спорта Нешка Робева. Тя съобщи:

" Успяха да разсънят цяла България. Да припомнят на учебните заведения какво би трябвало да създадат. "

Целта на самодейността „ Спортувай с Президента “ е посредством персонален образец и груповите старания на институции, родители, преподаватели и треньори, да се увеличи физическата интензивност и да се усъвършенства здравния статус на децата и младежите. Всичко това в името на по-доброто физическо, психологично и ментално израстване на нашите деца, написа в формалния уебсайт на акцията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР